Weer Voorburg  

   

Bezoekers  

Vandaag2197
Gisteren2189
Deze week4386
Deze maand60077
Totaal735419

Actueel

Er zijn nu 86 bezoekers online
   
   

Nederlandse kunstschaatsers moeten in 2018 meedoen aan de Olympische Winterspelen. Deze doelstelling heeft oud-kunstschaatster Joan Haanappel zichzelf gesteld met haar stichting Kunstrijden Nederland. Dit meldt RTV West vandaag.

In 2010 richtte de Haagse kunstschaatscoryfee de Stichting Kunstrijden Nederland op. Deze stichting wil de Nederlandse kunstschaatssport weer op het niveau van de wereldtop brengen.

Gouden tijden

In de jaren '50 en begin jaren '60 beleefde het kunstschaatsen in Nederland gouden tijden met Sjouke Dijkstra en Joan Haanappel, die verscheidene medailles wonnen. 

Daarna ging het snel bergafwaarts met de sport, in 1976 deed voor het laatst een Nederlandse kunstschaatser mee aan de Olympische Spelen. Joan Haanappel wil hier snel verandering in brengen. 'De doelstelling is meedoen aan de Spelen in 2018 in Zuid Korea', zegt ze in WestBusiness presenteert: FRITS!. 

Den Haag als thuisstad

Den Haag wordt in 2014 de thuisstad van de stichting, dankzij een samenwerking met de gemeente Den Haag en sportcentrum de Uithof.

Volgens Joan Haanappel keert het kunstschaatsen hiermee terug naar de kunstrijstad van Nederland. Vroeger waren er namelijk vaak internationale wedstrijden in Den Haag.

A.u.b. eerst inloggen om een reactie te plaatsen

Reacties

  • Geen reacties gevonden
   
© Leidschendams & Voorburgs Dagblad